IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest Balkan Properties със загуба от 9 млн. евро, продава още активи

Бившият собственик на City Center Sofia планира продажбата на още активи в Сърбия и у нас

12:17 | 25.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Equest Balkan Properties със загуба от 9 млн. евро, продава още активи

Инвестиционният фонд за имоти Equest Balkan Properties отчете загуба преди данъци от 9 млн. евро за първите шест месеца на годината в сравнение с печалба от 9,3 млн. евро за същия период на миналата година.

В резултата е включена и загуба от преоценка на активи на стойност 2,7 млн. евро.

Компанията, която доскоро бе собственик на първия мол в България, City Center Sofia (CCS), прие програма за продажба на редица активи на Балканите.

По-рано тази година тя съобщи намерение за продажба на най-големия си актив (CCS), за който наскоро бе обявено, че е продаден на Heitman European Property Partners III за 101,5 млн. евро. Това представлява 26,33% от общата стойност на активите на фонда към 30 юни, според оценка на CBRE. Според нея, към тази дата портфолиото на Equest се оценява на 387,5 млн. евро в сравнение с 373,4 млн. евро година по-рано.

Към края на периода компанията притежава 15 дъщерни дружества с общо 10 имота, няколко проекта в процес на изграждане и дялове в инвестиции на Glorient, която изгражда складове в България, в която фондът притежава 40%, както и дял от Archway. В последната Equest има дял от 50% от портфолиото й от търговски обекти в Сърбия.

Сред тях са и някои от активите, които компанията смята да продаде на собственика на другите 50% от капитала на Archway. След продажбата на CCS активите й у нас включват дял от складовите площи, изграждани от Glorient, както и „Сердика форум" (бившия хотел "Сердика"), който също бе обявен за продажба.

През периода фондът направи и някои промени в управленския си състав. Соломон Паси и Лорд Антъни Сейнт Джон от Блетсо, които бяха директори с репрезентативни функции, са напуснали борда на компанията, но ще продължат да работят съвместно с нея като консултанти.

Друг фонд от групата Equest, Equest Investments Balkans (EIB), собственик на Техномаркет и сметосъбиращите компании в София, наскоро също обяви планове за продажба на активи у нас.

Двата фонда се присъединяват към редица компании за имоти, които наскоро обявиха планове за продажба на активи в региона, сред които испанската Martinsa-Fadesa, Orco и Immoeast.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още