IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Immofinanz със загуба от 191 млн. евро заради дейността си в ЦИЕ

Голямо влияние оказва загубата на дъщерното Immoeast

10:07 | 25.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Immofinanz със загуба от 191 млн. евро заради дейността си в ЦИЕ

Австрийската компания за имоти Immofinanz отчете загуба преди данъци и лихви от 190,7 млн. евро за тримесечието до юли заради дейността си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съобщават от компанията.

Главна причина са отрицателните преоценки на стойността на портфолиото от имоти и загубата на нейното дъщерно дружество, което развива дейност в ЦИЕ, Immoeast.

Двете компании планират да продадат активи на стойност 800 млн. евро и да замразят проекти за повече от 2 млрд. евро, за да осигурят дългосрочната ликвидност на групата, казват от Immofinanz.

Отрицателните преоценки на Immoeast, в която Immofinanz има дял от 54%, са били на стойност 294 млн. евро. Това е довело до понижение от 0,7% в нетната стойност на активите на акция, която е спаднала до 11,22 евро.

Миналата седмица Immoeast обяви понижената стойност на портфолиото си и загуба от 261,4 млн. евро за тримесечието до юли. Впоследствие цената на книжата на Immofinanz се понижи с 30% и вчера те затвориха на 3,03 евро за акция, което е със 73% по-ниско от нетната стойност на активите на акция. Книжата на Immoeast са се понижили с 38%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още