IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Книжата на компаниите за имоти от Централна Европа се възстановяват

Акциите на компаниите от сектора в Лондон също са нараснали, след като FSA спря късите продажби

14:58 | 19.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Книжата на компаниите за имоти от Централна Европа се възстановяват

Книжата на компаниите за имоти от Централна Европа са възстановили позициите си, след като опасенията за опустошителна кредитна криза са отслабнали, пише Ройтерс.

Информация от Виенската борса показва, че Immoeast е добавила 27,42% към стойността си по време на днешната търговия към 13:30 ч. местно време.

В Прага Orco Property Group и ECM Real Estate Investment са се повишили съответно с 37,12% и 12,27%, по данни на чешката борса от 13:30 ч. местно време. Това става след значителни спадове през последните сесии поради опасения, че компаниите ще имат трудности да финансират новите си проекти и ще разпродават настоящото си портфолио.

Наред с това в Лондон индексът за компаниите от сектора на имоти FTSE 350 се е повишил с 6,1% след като британският финансов регулатор FSA спря късите продажби в стремеж да възстанови спокойствието на съсипания британски фондов пазар, пише изданието.

След като в ранната търговия достигна своя пик от май насам от 3200 пункта, стойността на индекса сега е 3 хил. пункта.

Книжата на най-голямата британска публична компания за имоти Land Securities са поскъпнали с 6,5% до 1 296 пенса, а тези на British Land са нараснали с 4,3% до 757,5 пенса. Още по-големи са ръстовете при Quintain Estates & Development и St. Modwe – 12,3 и 11,5%, съответно.

Забраната на FSA, която ще остане в сила до 16 януари, има за цел главно да защити акциите от финансовия сектор, които се смятат за особено уязвими от къси продажби от страна на хедж фондове. Анализатори обаче казват, че инвеститорите на пазара на имоти също изпитват облекчение, че регулаторните органи взимат мерки за стабилността на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още