IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски финансист на съд заради отказ да купи имот за $53 млн. в Ню Йорк

Андрей Вавилов първоначално осъдил продавача, защото апартаментът имал неприемлив вид, но сега предприемачът го дава под съд за клевета

10:59 | 19.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руски финансист на съд заради отказ да купи имот за $53 млн. в Ню Йорк

Купувачът на хотелски апартамент за 53 млн. долара на последния етаж на Plaza Hotel в Ню Йорк, който осъдил продавача, твърдейки, че апартаментът приличал на таванско помещение, в момента на свой ред бива съден за лъжа, с която се опитал да развали договора, пише Ройтерс.

Руският финансист Андрей Вавилов осъдил хотела, предприемача El-Ad Properties и брокера Stribling & Associates за нарушаване на договора, измама и неизпълнение на задълженията. Той искал да му бъде върнат депозита от 10,7 млн. долара заедно с обезщетение от 30 млн. долара.

Вавилов, който купил имота (всъщност два съседни мезонета, надстроени над хотела) след видеооглед, впоследствие се оплакал от твърде малките прозорци, ниските тавани и нарушената гледка.

Предприемаческата компания обаче тази седмица на свой ред завела дело срещу него във Върховния съд в Ню Йорк за 36 млн. долара, обвинявайки го в клевета и измама.

„Тези фалшиви и клеветнически твърдения са направени... единствено в опит да се избяга от безусловното задължение за покупка при такъв вид апартаменти“, казват от компанията.

Вавилов и съпругата му, руската актриса Марияна Цареградская, се притеснявали, че апартаментите не са достатъчно широки.

Тяхното „престорено недоволство“ относно състоянието на апартамента всъщност било породено от чувство на безсилие, защото не могат да купят апартаментите, се твърди в обвинителния акт.

В официално заявление адвокатът на Вавилов пък изразил протест срещу факта, че компанията го назовава по име пред медиите. В заявлението се казва, че обвинението от страна на компанията е неоснователно и юридически недостатъчно, и се използва като средство да се потисне недоволството от страна на други купувачи и да се вдигне медиен шум.

Хотел Plaza има гледка към Сентрал парк и е бил собственост на милиардери като Конрад Хилтън, основател на хотелската верига Hilton, и Доналд Тръмп.

След реновации на стойност 400 млн. долара той е бил отворен през март, като сега съчетава хотелска и жилищна част. Апартаментите на последния етаж са били рекламирани като разкошни, „единствени по рода“ си имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още