IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хърватия премахва ограниченията за покупка на имоти за граждани на ЕС

Жителите на ЕС ще имат същите права да купят имот, каквито притежават хърватските граждани, с изключение на определени селски терени

10:30 | 19.09.08 г.
Хърватия премахва ограниченията за покупка на имоти за граждани на ЕС

Хърватското правителство ще премахне ограниченията за закупуването на имоти в страната от граждани на Европейския Съюз от 1 февруари 2009 г., пише Europe-re.

От тази дата нататък жителите на ЕС ще имат същите права да купят имот, каквито притежават хърватските граждани, с изключение на определени селски терени.

Правителството в страната също ще рационализира някои от процедурите, свързани със закупуването на имоти, което ще помогне за хармонизирането на местното законодателство с това на останалите страни от ЕС. Хърватия може би ще бъде приета в съюза още следващата година.

„С отварянето на пазара за европейските купувачи правителството ще позволи на повече хора да купуват в Хърватия. Това вероятно ще доведе до покачване на цените, които вече бележат ръст от около 10% на година“, казва Андрю Пайпър от Emerging Market Property.

Все по-популярни сред британските купувачите са островите в централната част на област Далмация, коментират консултанти от Cushman & Wakefield.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още