IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Hilton стъпи на пазара в Русия

Компанията откри един от първите три хотела, които се очаква да бъдат отворени в страната тази година

09:37 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Hilton стъпи на пазара в Русия

Международната хотелска верига Hilton обяви откриването на първия си хотел в Русия – Hilton Moscow Leningradskaya. Това е един от първите три хотела, които се очаква да бъдат отворени в страната тази година.

Новият хотел има 273 стаи и бележи старта на програмата за експанзия на веригата в Русия, като, наред с Москва, са предвидени хотели и в Санкт Петербург и други ключови регионални градове.

Компанията планира да отвори и хотел от веригата Hilton Garden Inn, позиционирани в средния ценови сегмент, който ще бъде открит в руския град Перм до края на годината. Също през идните месеци се предвижда отварянето на хотел от веригата Doubletree by Hilton в Новосибирск. Той ще бъде отворен в партньорство с британската инвестиционна и строителна компания London & Regional Properties. Двете групи планират да отворят съвместно 25 хотела в Русия през следващите пет до седем години.

Hilton Moscow Leningradskaya първоначално е построен през 1954 г. и е една от седем знакови сгради в Москва – символ на управлението на Сталин, казват от Interstate Hotels & Resorts, компанията, която притежава хотела. Той ще бъде управляван на базата на франчайз споразумение с Hilton.

От Hilton определят руския пазар като един от ключовите за развитие, наред с Великобритания, Ирландия, Италия, Германия, Турция и Полша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още