IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската Mirax Group замразява всичките си проекти на ранен етап

Решението на една от най-големите строителни компании в страната е свързано с продължаващата световна финансова криза

17:35 | 17.09.08 г.
Руската Mirax Group замразява всичките си проекти на ранен етап

Руската строително-инвестиционна компания Mirax Group планира да замрази всичките си проекти, които се намират на предпроектен етап, е съобщил на пресконференция председателят на съвета на директорите Сергей Полонски, цитиран от РИА Новости. Mirax е сред първите пет най-големи играчи в сектора в Русия.

„В близките години ние конкретно нищо няма да купуваме и не планираме да стартираме строителството на каквото и да било. Планираме да замразим всичко, което сме предвиждали да стартираме“, е заявил той.

Решението на Mirax Group е свързано с продължаващата световна финансова криза и с нестабилността на капиталовите пазари.

По думите на Полонски портфолиото на построените обекти на Mirax Group към момента достига стойност от 2,1 млрд. долара, но компанията има и проекти, които трябва да завърши.

„Ще съсредоточим финансовия си ресурс в това, което вече строим. Същевременно няма да се налага да привличаме допълнителни средства – имаме достатъчно пари. Замразяваме тези проекти, които се намират в предпроектен етап, но ще достроим тези, които вече сме почнали“, отбелязал Полонски.

По думите му в условията на световна финансова криза основната задача на строителните предприемачи „ не е да печелят, а да изпълнят задълженията си“.

„Ако кризата продължи дълго, е възможно да съкратим известна част от служителите. Светът се променя и ако утре пазарът на имоти „замръзне“, ще закрием строителния си бизнес без никакви колебания“, е заявил той.

Mirax Group е създадена през 1994 г. в Санкт Петербург и развива дейност в Москва от 2000 г. Компанията има проекти в Украйна, Франция, Турция, Камбоджа, Черна гора, САЩ, Швейцария и Великобритания и е специализирана в изграждането на офиси клас А и луксозни жилища. Полонски държи 85% от акциите на компанията.

За 2007 г. нетната печалба на Mirax е над 350 млн. долара, а приходите - 1,3 млрд. долара. Общата площ на сградите и проектите от портфолиото е над 12 млн. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още