IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нова публично-частна мрежа ще стимулира инвестициите в градовете в Европа

Тя ще провежда конференции и проучвания в областта на развитието и ефективното използване на земя, намаляване на въглероните емисии и устойчивото развитие

14:53 | 17.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нова публично-частна мрежа ще стимулира инвестициите в градовете в Европа

Неправителствената организация Urban Land Institute (ULI) е инициирала създаването на публично-частна мрежа за партньорства, които имат за цел да стимулират и повишат инвестициите в големите градове в Европа, пише PropertyEU.

Мрежата ще включва различни публични и частни институции, инвеститори, банки, компании за имоти и консултанти. Сред първите й членове са компании като Eurohypo и ING Real Estate, както и представители на местните власти на Барселона и Франкфурт.

Тя ще развива дейност на нестопански принцип и ще провежда различни конференции, семинарии и проучвания в областта на развитието и ефективното използване на земя, намаляване на въглеродните емисии и устойчивото развитие на европейската градска среда.

Освен като на динамичен източник на възвръщаемост, създателите на мрежата гледат на отговорното инвестиране в европейските градове и като на решаващ фактор за дългосрочната конкурентоспособност на Европа, казват представители на инициативата, която ще се нарича Urban Investment Network.

Официалният й старт ще бъде даден по време на изложението за имоти Expo Real в Мюнхен другия месец.

По думите на Бил Кислър, президент на ULI, в Северна Америка има установена практика за диалог между представители на публичния и частния сектор върху въпросите на градските инвестиции. Такава практика сега ще бъде наложена и в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още