IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холандската Corio се отказа от проекти за молове в Турция за 1 млрд. долара

Причина са прекомерните изисквания на търговските вериги, които наемат площи в центровете

12:49 | 17.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Холандската Corio се отказа от проекти за молове в Турция за 1 млрд. долара

Холандската компания за имоти Corio NV, която проявява потенциален интерес към инвестиции и в България, се е отказала от проекти за изграждане на молове в Турция на стойност 1 млрд. евро, съобщава турското издание Milliyet.

По думите на изпълнителния директор на компанията за Турция Корай Йозгюл причина са прекомерните изисквания на търговските вериги, които наемат площи в центровете.

Компанията, която по-рано тази година бе съобщила планове да вложи 300 млн. евро в молове в Турция, е спряла осем проекта за търговски центрове в различни турски градове.

Според Йозгюл наемателите имат прекалено високи изисквания към удобствата и съоръженията в търговските центрове, като наред с това очаквали по-ниски наеми, при положение, че вече наемите са стигнали „почти незначителни стойности“.

Corio смята да продължи да развива настоящите си проекти, но се отказва от инвестиции в нови центрове в анадолската част на страната.

Вместо това занапред тя планира да пристъпи към придобиване на действащи молове с доказан потенциал, които са били на пазара поне две години. В момента тя проучва възможности за потенциални инвестиции в Измир и Анталия.

През август Турция забрани тютюнопушенето в 365 големи търговски центрове в страната. След тази забрана приходите на центровете са се понижили средно с 30%, казва Йозгюл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 18.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още