IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсенето на архитекти в САЩ е намаляло през август

Най-ниско е било търсенето в южната част на страната

11:51 | 17.09.08 г.
Търсенето на архитекти в САЩ е намаляло през август

Търсенето на архитектурни услуги в САЩ, ключов индикатор за състоянието на строителството, се е понижило през август, съобщават от Американския институт на архитектите, цитирани от Bloomberg.

Индексът, които следи фактурите за архитектурни услуги, е бил 47,6 пункта миналия месец, като всяка стойност под 50 показва спад в сметките за архитектурни услуги спрямо миналия месец. Последният път, когато индексът е надхвърлил 50 пункта, е било през януари.

Този спад показва, че разходите за строителство ще се понижат през първата половина на 2009 г., казват от института. Индексът прогнозира строителството на различни видове имоти за период от 9 до 12 месеца – времето от момента, в който архитектите изпращат фактура на клиентите си до момента, в който строителните предприемачи платят задълженията си.

Търсенето на архитектурни услуги е намаляло във всички региони в САЩ, изследвани от института. Южната част на страната е отбелязала най-ниското ниво от 45 пункта, следвана от североизточната част с 45,2, западната – с 49,2 и Средния запад – с 49,4.

Индексът е базиран на проучване сред компании, които са собственост на членове на института. Проучването се провежда от 1995 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още