IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът за имоти Argo получи 50 млн. евро финансиране за проектите си в ЦИЕ

Засега Argo Real Estate Opportunities Fund има проекти в Румъния, Украйна и Молдова

12:42 | 16.09.08 г.
Фондът за имоти Argo получи 50 млн. евро финансиране за проектите си в ЦИЕ

Инвестиционната компания Argo Real Estate Opportunities Fund съобщи, че е получила кредит от 50 млн. евро за рефинансиране от гръцката банка Alpha Bank, пише PropertyEU.

Фондът е от затворен тип и фокусира дейността си в района на Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

От компанията казват, че ще използват средствата, за да подобрят капиталовата си структура и да осигурят допълнителен оборотен капитал за текущите си строителни проекти в региона.

Сделката по рефинансирането е предшествана от откриването през април на изградения от Argo търговски парк Suceava Shopping City в Сучава, Румъния. Около 99% от площите в мола са отдадени под наем.

За последните три месеца това е третото осъществено финансиране на проекти собственост на групата. Общо тези финансирания възлизат на около 158 млн. евро.

Търговският парк в Сучава е вторият проект на фонда в Румъния. Първият е търговският парк European Retail Park Sibiu в Сибиу. Той е с брутна отдаваема площ от 79 130 кв. м и е открит през ноември 2006 г., като през 2007 г. допълнително е разширен. Ключови наематели в него са международните търговски вериги Real Hypermarket, Carrefour, Baumaxx DIY и Media Galaxy.

Компанията развива дейност и в Украйна и в Молдова.

Фондът има два проекта в Украйна - Riviera Shopping City и Riviera Shopping City II.

Riviera Shopping City ще бъде изграден в източния край на Одеса, където е най-гъсто населеният квартал в града. Търговският парк ще бъде разположен на терен от 185 хил. кв. м и ще бъде с брутна отдаваема площ от 100 хил. кв. м. Изграждането му вече е започнало и се очаква да бъде завършен през втората половина на 2010 г.

Argo планира изграждане на втори търговски център Riviera Shopping City II с площ от 60 хил. кв. м, чието строителство се очаква да започне в края на годината.

В Молдова компанията работи върху проект от смесен тип в столицата Кишинев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още