IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брокери: До ?80 хил. нараства средният размер на сделка за жилище в София

За страната сделките през юли и август са сключвани при средна цена от 57 хил. евро

18:56 | 15.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Брокери: До ?80 хил. нараства средният размер на сделка за жилище в София

На 80 030 евро възлиза средният размер на сделка с жилищен имот в София през месеците юли и август, отчитат от Райфайзен Имоти ЕООД. За сравнение, през първото полугодие на 2008 г. средният размер е бил 73 133 евро.

Според някои специалисти регистрираното повишение обаче най-вероятно се формира от единични по-големи сделки, като се има предвид наблюдавания от много брокери застой на пазара в летните месеци.
 

През двата летни месеца общият среден размер на сделка с жилищен имот в страната (вкл. София) възлиза на 57 536 евро.
 

Въпреки летния сезон, през който традиционно активността е по-ниска, сделки продължиха да се реализират основно в сегмента на градските апартаменти за собствени нужди. Търсенето на тези имоти продължава, но предлагането все още не отговаря напълно на изискванията на купувачите“, заяви Ани Ангелова, управител на Райфайзен Имоти и изпълнителен директор на Райфайзенбанк.
 

В същото време отбелязваме нормални за сезона темпове и при ипотечното кредитиране, запазвайки много добро качество на портфейла и нисък процент на просрочията“, допълни тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още