IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира най-големият инвестиционен проект в Тунис с бюджет от $25 млрд.

Проектът ще включва апартаменти, театри, кина, офиси и ексклузвни хотели на площ от над 8 370 дка, очаква се да създаде 350 хил. работни места

17:31 | 12.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира най-големият инвестиционен проект в Тунис с бюджет от $25 млрд.

Sama Dubai, подразделението за имоти на Dubai Holding, е стартирало работа по най-големия инвестиционен проект в Тунис – изграждане на мащабен комплекс със смесено предназначение на стойност 25 млрд. долара, пише Ройтерс.

Проектът се очаква да създаде 350 хил. работни места.

Компании от района на Персийския залив обявиха амбициозни проекти на пазара на имоти и туризма в Северна Африка, но много от тях бяха бавни в стартирането им, пише изданието.

Днес обявяваме старта на работата по първата фаза от проекта “Mediterranean Gate”, който ще включва 16 сгради на стойност 1 млрд. долара“, казва изпълнителният председател на компанията Фархан Фарайдуни.

Луксозният проект на Sama Dubai, разположен северно от столицата Тунис, ще включва апартаменти, театри, кина, офиси и ексклузивни хотели на площ от над 8 370 дка. Миналата година от компанията оцениха стойността на проекта на 14 млрд. долара.

Проектът ще бъде от полза за икономиката на Тунис, тъй като ще повиши нейната конкурентоспособност, като ще бъде рентабилен и за нас, тъй като тунизийският пазар е обещаващ и има способност да привлече и други инвеститори от Европа“, казва Фарайдуни.

Тунис се опитва да следва успешния пример на Мароко в привличането на петродолари от Близкия изток в луксозни проекти в сферата на туризма и недвижимите имоти, пише изданието.

Според правителствени източници Тунис планира да създаде 1 млн. нови работни места през следващите 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още