IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Immoeast се отказва от масови инвестиции на Балканите, ще пази пари в кеш

Засега компанията смята да изчака и да събере резерв от пари в брой, които да й помогнат в сегашната финансова криза

10:57 | 12.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Immoeast се отказва от масови инвестиции на Балканите, ще пази пари в кеш

Австрийската компания за имоти Immoeast няма да реинвестира на по-новите пазари приходите от продажбата на активи в Централна Европа, а вероятно ще ги запази в брой, пише Ройтерс, цитирайки WirtschaftsBlatt.

Миналата година от компанията казаха, че смятат да продадат имоти на стойност до 1 млрд. евро на по-развитите пазари и да инвестират приходите от тях в страни като Русия, Украйна и Балканите.

По думите на изпълнителния директор на компанията Карл Петрикович за момента компанията ще изчака и ще запази постъпленията в брой, за да разполага с резерв, който да й помогне в сегашната финансова криза.

„Светът се промени от миналото лято насам. Тъй като никой не знае колко ще продължи тази ситуация, резерв от пари в брой не би навредил“, казва той.

Той очаква продажбата на активи да се съживи тази година, тъй като компанията не е успяла да продаде нищо от началото на настоящата бизнес година, която започна през май.

Той смята, че компанията ще може да привлече 800 млн. евро от продажбата на активи тази година, тъй като на пазара има „достатъчно платежоспособни, дългосрочни инвеститори“.

Наскоро Immoeast продаде две големи офис сгради във Варшава. Цената на сделката не се упоменава.

У нас компанията има редица проекти за офиси и ваканционни имоти. По-рано тази година тя се включи в проекта за изграждането на търговския център „Черно море Парк” във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още