IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

King Sturge: Наемите на индустриални площи в Букурещ най-ниски в света

Наемите в северната съседка са на нива от около 60 евро на кв. м на година, в сравнение с 260 в района на летище Хийтроу в Лондон

15:58 | 11.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
King Sturge: Наемите на индустриални площи в Букурещ най-ниски в света

Наемите на индустриалните площи в Букурещ са били най-ниските в света през първата половина на годината, според класация на консултантската компания King Sturge. Според нея наемите в северната ни съседка са на нива от около 60 евро на кв. м на година, в сравнение с 260 в района на летище Хийтроу в Лондон.

В класацията са включени 50-те най-големи пазара в света.

Непосредствено преди Букурещ се нареждат Лион, Окланд, Амстердам и Братислава, като наемите на всички тях са под 70 евро на кв. м на година.

Със значителна разлика Лондон е следван от Москва, където наемите са около 170 евро на кв. м на година. На трета позиция се нарежда Осло, следван от Хонконг, Бирмингам и Женева.

Букурещ се нарежда значително по-високо в световната класация за офис наеми, в която Лондон отново доминира с около 1800 евро на кв. м на година. В Букурещ те са около 350 евро на кв. м на година, което го нарежда на 38-мо място, изпреварвайки Стокхолм, Рим, Сан Франциско, Лос Анжелис и Амстердам.

Редица офис и индустриални пазари по света са отбелязали забавяне на темповете на отдаване на площите през първото шестмесечие на годината.

Глобално наемите на индустриални площи са отбелязали ръст едва от 1%. За Европа повишението е 1,5%, а за САЩ – 2,1%.

Средното повишение на наемите на офиси по света за периода е било 3,2%, в Европа – 3,1%, а в САЩ – 2,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още