IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Олимпийският шампион Майкъл Фелпс „се гмурна“ в инвестициите в имоти

Американският плувец вече се е сдобил с луксозен апартамент, плувен басейн и ледена пързалка в родния си град Балтимор

13:29 | 11.09.08 г.
Снимка: MichaelPhelps.com
Снимка: MichaelPhelps.com

Олимпийският шампион по плуване Майкъл Фелпс инвестира новото си богатство в жилищни и бизнес имоти, съобщи PropertyWire.

Фелпс, на когото вече принадлежи рекордът за най-голям брой златни медали, спечелени за една Олимпиада, е получил 1 млн. долара бонус от основния си спонсор Speedo, но се прогнозира, че ще изкара между 50 млн. и 100 млн. долара от бъдещи ангажименти и спонсорства.

Финансовите му съветници вече съставят портфолио от имоти като част от по-голям инвестиционен план и явно Фелпс ще може да се възползва от поевтиняващите имоти в САЩ.

Американецът вече е купил луксозен апартамент за 1,7 млн. долара в родния си град Балтимор. С изглед към крайбрежието апартаментът разполага с тераса на покрива, басейн, киносалон, фитнес зала, джакузи и други екстри.

Фелпс е инвестирал също в бизнес сегмента, като е купил плувен басейн и ледена пързалка в Балтимор. Заедно с треньора си, спортистът планира да превърне двата имота в елитни съоръжения за подготовка за олимпийски игри.

Покупките на Фемпс в родния му град се възприемат много положително, защото не се е насочил като останалите звезди към Лос Анджелис или Ню Йорк.

„Изглежда получава отлични съвети. Би могъл дори да помогне да се съживи пазарът на имоти в Балтимор“, коментира Шад Стивънс от консултантската Property Now.

Средната цена на имотите в Балтимор се понижи с 5% спрямо върха си преди три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още