IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изграждат туристически център Перперикон за 2,4 млн. евро

Целта на проекта е повишаване разнообразието на историческото наследство и развитието на туризма в българо-гръцкия регион на Източните Родопи

13:58 | 10.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Изграждат туристически център Перперикон за 2,4 млн. евро

Министерство на регионалното развитие и благоустройството откри процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител за проект „Туристически център Перперикон“, става ясно от обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Целта на проекта е повишаване разнообразието на историческото наследство и развитието на туризма в българо-гръцкия регион на Източните Родопи.

Изпълнението на проекта се финансира по „Програма ФАР Трансгранично Сътрудничество България/Гърция”, Финансов Меморандум 2006.

Стойността му ще е 2,4 млн. евро.

Проектът предвижда консервационни работи на аргеологическите обекти, изграждане на техническа инфраструктура (водоснабдяване, дренаж и електроснабдяване, електрическа система и осветление), изграждане на посетителски и изложбен център, както и строителство на места за отдих и обществени събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още