IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Италия с най-много топ спа курорти в Европа

Приходите в спа сектора в Европа са $18,4 млрд. за 2007

10:28 | 10.09.08 г.
Италия с най-много топ спа курорти в Европа

Ако за древните римляни минералните бани са били начин за поддържане на здравето и място за бизнес срещи, днешните европейски спа курорти сами по себе си са огромна индустрия, която продава младост, пише Форбс при изготвянето на селекцията си от 10 топ спа курорта в Европа.

Независимо дали става въпрос за инжекции с ботокс за 500 долара или 90-минутна маска на лицето, спа туристите са съгласни да плащат много за по-гладка кожа и по-малко бръчки. „Подмладителните процедури са бързо нарастващ дял от спа бизнеса в Европа“, обяснява Ада Пола Трей, съосновател на козметичната линия Alchimie Forever.

Приходите в спа сектора в Европа достигнаха 18,4 млрд. долара от 47,9 млн. посещения за миналата година, по данни на специализирания в сектора сайт SpaFinder.

Топ спа курортите се специализират в различни сфери. Така например Terme di Saturnia Spa and Golf Resort в Сатурния, Италия, се фокусира върху запазването на младостта, като на всеки гост се прави тест за биологична възраст, на базата на който се изготвя индивидуална серия процедури. Те могат да варират от по-евтина ексфолиация на кожата (от 75 до 200 долара) до инжекции с Рестилан, с които се запълват бръчки и струват по над 300 долара.

Друг спа курорт - Capri Palace's Beauty Farm, в Капри, Италия, пък е известен с процедурите си за крака. Четиридневните спа пакети, без да се включени нощувките, тръгват от 320 долара.

Има и места като швейцарския Cinq Mondes Spa в Лозана, които предлагат широк набор от спа процедури, ако клиентът не е наясно върху какво иска да се фокусира. Повечето са с азитаски акцент.

Колко ефективни са спа процедурите зависи от това кого ще попитаме, както и от тяхната честота. Въпреки това за мнозина дори само релаксацията в спа курортите си струва цената.

Ето и селекцията на Форбс на десетте топ спа курорта в Европа:

- Capri Palace Hotel and Spa, Капри, Италия – най-добър за процедури за крака;
- Spaciomm, Барселона, Италия – топ дизайн;
- Cinq Mondes Spa at Beau Rivage Palace, Лозана, Швейцария – огромен избор от спа процедури;
- Vigilius Mountain Resort and Spa, Южен Тирол, Италия – най-добрия басейн;
- Serenity Spa at Seaham Hall, Дърам, Англия – най-подходящ за тийнеджъри;
- Barnsley House, Глостършир, Англия – топ цялостна процедура;
- Mavida Balance Hotel and Spa, Залцбург, Австрия – най-добър за антистрес;
- Four Seasons Hotel George V, Париж, Франция – най-добър общ пакет;
- Terme di Saturnia Spa and Golf Resort, Сатурния, Италия – най-добър за подмладителни процедури;
- Blue Spa, Мюнхен, Германия – топ масажи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още