IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Международна компания инвестира 40 млн. евро в жилищен комплекс във Варна

У нас компанията смята да инвестира над 250 млн. евро в проекти от жилищен и смесен тип

17:42 | 08.09.08 г.
Международна компания инвестира 40 млн. евро в жилищен комплекс във Варна

Компанията за недвижими имоти Willbrook Management International съобщи за Investor.bg, че ще инвестира общо 40 млн. евро в своя първи проект на българското Черноморие, Willbrook Diamond Residences at Varna.

Проектът представлява луксозен жилищен комплекс, включващ 11 жилищни сгради и център за отдих и развлечения. Той ще бъде разположен в район „Свети Никола” във Варна и ще бъде построен на терен от 31 хил. кв. м. Общата застроена площ е 40 хил. кв. м, като в нея се включват 144 апартамента, 2 мезонета, 205 места за паркиране, клуб за отдих, ресторант, лоби бар, магазини, спортни и развлекателни съоръжения, включително SPA център, фитнес център, закрит плувен басейн, миниголф игрище, детски площадки, басейни и др.

Проектът следва редица екологични правила като обширни зелени площи и покривни тераси, които ограничават ефекта на „нагорещените острови” (градска част, в която температурата е значително по-висока от заобикалящите я територии, в резултат на предизвикана от застрояването промяна в земната повърхност). Предвижда се и използването на строителни материали, подбрани с оглед понижаване на абсорбцията на топлината и извлечени или произведени в района на строителство, при което се намалява екологичното въздействие от транспортирането на материалите.

Апартаментите ще се продават, след като бъдат завършени, като целият комплекс се очаква да бъде изцяло изграден в края на 2009 г. Цените варират между 1800 и 2200 евро за кв. м.

В България Willbrook предвижда проекти в областта на недвижимите имоти на стойност от над 250 млн. евро, повечето от които жилищни и такива със смесено предназначение, сред които и проекти в София.

Главният офис на компанията е в Букурещ с допълнителни клонове в Лондон, Прага, Истанбул, Варшава, София, Рига и Тбилиси. Понастоящем тя развива имоти с обща плщт от над 3 млн. кв. м. Повечето от тях са със смесено предназначение и с обща предварителна стойност от над 6 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още