IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатски вестници правят онлайн мрежа за реклама на имоти със Zillow

Партньорството дава възможност на издателите и на Zillow да продават рекламно място на сайтовете на всеки от партньорите

16:26 | 08.09.08 г.
Щатски вестници правят онлайн мрежа за реклама на имоти със Zillow

Щатският сайт за сравнение на цени на имоти Zillow.com и 11 американски издателства на вестници стартират онлайн рекламна мрежа с цел взаимопомощ при привличането на рекламните бюджети на компаниите за имоти, съобщи Ройтерс.

Партньорството, което трябва да бъде обявено днес, дава възможност на издателите и на Zillow да продават рекламно място на сайтовете на всеки от партньорите, с което се улесняват националните рекламодатели при покупката на място на много сайтове наведнъж вместо да договарят отделни сделки.

Споразумението дава възможност на Zillow да изгради собствения си рекламен бизнес с търговски вериги като Lowe's и Macy's, твърди вицепрезидентът на Zillow Грег Шварц.

Издателите на вестници пък получават достъп извън пазарите си. Така например рекламодател в сайта на San Francisco Chronicle ще може да достигне не само до читателите на вестника, но и до хората извън региона, които търсят да купят жилище в района на Сан Франциско.

Прогнозата е, че рекламите ще достигат месечно до 5,3 млн. уникални посетители на Zillow, както и до над 57 млн. уникални посетители на сайтовете на общо 282-та вестника, собственост на 11-те издателства.

Издателите, сред които Hearst Newspapers, Media General и EW Scripps, вече имат и споразумение със Zillow да си публикуват взаимно реклами за имоти.

Сделката надали ще повиши онлайн приходите на вестниците, но е крачка напред в борбата на издателите срещу спада на продажбите на реклама, който ги принуждава да съкращават служители и да ограничават разходите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още