IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на британските жилища за първи път с двуцифрен годишен спад

В момента средната цена на жилище е 174 178 паунда

11:33 | 05.09.08 г.
Цените на британските жилища за първи път с двуцифрен годишен спад

Цените на жилищата във Великобритания отбелязоха годишен спад от 10,9% през август - първото двуцифрено понижение от старта на месечните проучвания на Halifax в началото на 80-те години на миналия век, съобщава Guardian.co.uk.

Той е по-нисък от спада от 12,7%, отчетен при сравняване на средните цени през август тази година и същия период миналата година.

Това се дължи на факта, че банката калкулира годишната промяна на базата на данните за три месеца, което според нея дава по-адекватно представяне на измененията на пазара.

Цените са се понижили с повече от 25 хил. паунда от август 2007 г., когато средната цена за жилище е била 199 612 паунда, и с повече от 3 хил. паунда спрямо юли.

В момента средната цена на жилище е 174 178 паунда.

Цените на жилищата във Великобритания се понижиха с 1,8% през август спрямо юли, превръщайки август в шестия пореден месец на понижения от повече от 1,5%.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още