IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

2 фирми плащат 24 млн. лв. за промяна предназначението на гори край морето

На терените край селата Ново Оряхово и Шкорпиловци ще бъде изграден комплексът „Камчия парк“

15:01 | 04.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
2 фирми плащат 24 млн. лв. за промяна предназначението на гори край морето

При промяна на предназначението им се изключват от горския фонд гори и земи, собственост на две дружества, като за целта те ще платят общо близо 24 млн. лв., реши правителството.

Терените са част от действащи подробни устройствени планове на селата Ново Оряхово и Шкорпиловци. И двете села се намират в община Долни чифлик, област Варна.

„Мирта инженеринг“ ЕООД, собственик на 1339 дка, ще плати за промяната на предназначението им 11,9 млн. лв. За извършването на компенсационно залесяване дружеството ще внесе в националния фонд „Българска гора“ над 805 хил. лв.

„Бета форест“ ЕООД притежава гори и земи от горския фонд в размер на 1364 дка. За изключването им от фонда и промяна на предназначението дружеството ще плати над 12 млн. лв. Сумата за компенсационното залесяване възлиза на над 866 хил. лева.

Устройствените планове на двете села предвиждат изграждането на Иновативен комплекс за смесено жилищно обитаване и обслужващи дейности „Камчия парк“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още