IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Morgan Stanley готви глобален фонд за имоти за 10 млрд. долара

Банката планира да инвестира най-малко 1,5 млрн. долара в имоти в Китай

12:18 | 03.09.08 г.
Morgan Stanley готви глобален фонд за имоти за 10 млрд. долара

Morgan Stanley е в процес на набиране на 10 млрд. долара за глобален фонд за имоти и планира да инвестира 1,5 млрд. долара от тях или повече в Китай, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от източник от банковия сектор.

Планира се новият фонд, наречен Morgan Stanley Real Estate Fund VII Global, да започне да инвестира преди края на тази година, казва източникът.

Фондът ще инвестира постепенно най-малко 10 млрд. юана (1,46 млрд. долара) в Китай през следващите няколко години, като фокусът ще е върху големите градове като Шанхай, където цената на луксозен апартамент в центъра може да надхвърли 20 млн. долара, твърди източникът.

За да участват във фонда, индивидуалните инвеститори в Азия трябва да внесат най-малко 1 млн. долара. Минималният праг за институционалните инвеститори е 10 млн. долара.

„Не би трябвало да е трудно за Morgan Stanley да привлече средствата от частни инвеститори в Азия, защото, както е известно, само в Китай броят на милионерите нараства много бързо през последните години“, отбелязва източникът.

„Що се отнася до институционалната част, много от тях са стари приятели на Morgan Stanley“, добавя той, имайки предвид инвеститорите в последните шест глобални фонда за имоти на банката.

Източникът е отказал да бъде назован, защото не е бил упълномощен да говори за фонда пред медиите. От Morgan Stanley са отказали коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още