IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджърът на София Сити Център ще управлява и Pfohe Mall

Вчера наематели обвиниха варненския мол в лошо управление и ниска посещаемост

09:37 | 03.09.08 г.
Мениджърът на София Сити Център ще управлява и Pfohe Mall

Варненският Pfohe Mall вече е с ново управляващо дружество, съобщиха от компанията. Това е Investa Property Solutions, която се управлява от Озгур Явуз. Той е управител още и на София Сити Център, както и на търговски центрове в Румъния, Косово и Молдова.

Новият мениджмънт ще има за цел да привлече нови марки и магазини на територията на търговския комплекс и да поддържа успешно сътрудничество с наемателите, уточняват от компанията.

Новината идва веднага след съобщение, разпространено вчера от една от компаниите наематели в мола - "Кимимпекс – търговия и лизинг" ООД, в което се посочва, че 20 фирми наематели на площи в мола са се обединили в инициативен комитет и обвиняват мениджмънта на мола в лошо управление и ниска посещаемост.

Според официално съобщение на Pfohe Mall шест от компаниите наематели са изразили недоволството си от мениджмънта на мола, като фирмите представляват по-малко от 5 на сто от отдадените под наем площи.

„С фирмите Батик ООД, Спорт Ком ООД, Лавал ООД, Юниглас ООД, Алруф ООД и Кимимпекс – търговия и лизинг ООД не бе постигнато съгласие поради факта, че те отказаха провеждането на директни преговори. Към момента са прекратени договорите с фирмите Батик ООД и Лавал ООД, като причината за това е неплащане на дължимите към Люк АДСИЦ, собственикът на Пфое Мол, суми. Кимимпекс – търговия и лизинг ООД освободи наетите от нея обекти въпреки всички договорни разпоредби, поради което е налице предупреждение за прекратяване на договора от наша страна. С всички останали наематели ръководството на Пфое Мол е постигнало споразумение и към момента те нямат претенции и/или са в процес на преговори относно техни претенции и/или изисквания", уточняват от компанията.

Явуз е започнал кариерата си с управлението на молове преди осем години в Румъния в "Анкoр груп" (Anchor Grup), които са инвеститори в "Букарести мол" и "Плаза Румъния". След това създава собствена компания, която е специализирана в консултирането и управлението на търговски центрове и молове на Балканите.

Свързани компании:

Люк АДСИЦ(LUKE)

ИД Елана високодоходен фонд АД(4ELA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още