IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищата в Москва може да поевтинеят

Цените може да тръгнат надолу заради по-ограниченото кредитиране, смята първият заместник-кмет на руската столица Владимир Ресин

16:18 | 29.08.08 г.
Жилищата в Москва може да поевтинеят

Жилищата в Москва, особено тези от икономичния клас, както и от бизнес категорията, може да поевтинеят, е казал пред журналисти първият заместник-кмет на руската столица Владимир Ресин, цитиран от РИА Новости.

„Жилищата от икономичния клас и от бизнес клас в Москва ще променят незначително цената си, според мен може дори да тръгнат надолу“, е заявил Ресин.

Квадратният метър жилищна площ в Москва струва средно между 4 хил. и 6 хил. долара в зависимост от местоположението и качеството.

Заместник-кметът уточнява, че това е негово лично мнение, което се базира на това, че вече става трудно да се теглят кредити с цел покупка на имот.

Ресин не одобрява практиката да се купуват по няколко жилища с инвестиционна цел. Според него тази ситуация може да се избегне, ако съществува данък за тези, които купуват по няколко имота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още