IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Китай откриха третия по височина небостъргач в света

Shanghai World Financial Center има 104 етажа, като 3 от тях са подземни, а общата му площ е 381 600 кв. м

16:44 | 28.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Китай откриха третия по височина небостъргач в света

В Шанхай днес откриха третия по височина небостъргач в света, съобщи агенция Синхуа. Височината на сградата с име Shanghai World Financial Center е 492 м, като по този показател отстъпва само на Burj Dubai в Дубай и Taipei 101 в административния център на Тайван.

Зданието има 104 етажа, като 3 от тях са подземни, а общата му площ е 381 600 кв. м. От първия до 77-ия етаж на сградата ще бъдат разположени офиси, търговски центрове и зали за конференции. Площта от 79-ия до 93-ия етаж е ангажирана от хотел Park Hyatt Shanghai.

Последните 6 етажа ще бъдат площадки за наблюдение, които ще бъдат отворени за публика тази събота.

Най-горната площадка за наблюдение на небостъргача е разположена на 474 м над земята и ще бъде най-високата в света. Достъпът до площадките за наблюдение ще струва около 16 долара. Очаква се новата забележителност на Шанхай да бъде посещавана годишно от до 3 млн. туристи.

Заради редица фактори, сред които гъсто населени градове и високи цени на земята, 16 от 20-те най-високи кули в света вече се намират в Азия или Близкия изток, сочи класация на Форбс от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още