IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Варненска компания подписа договор за строителството на Grand Mall Varna

Стойността на договора е 83 млн. евро

14:17 | 28.08.08 г.
Варненска компания подписа договор за строителството на Grand Mall Varna

Базираната във Варна строителна компания “Комфорт” подписа договор за 85 млн. евро като главен изпълнител на строителството на Grand Mall Varna в морската столица, съобщиха от компанията инвеститор в проекта Orchid Developments Group.

Варненската компания е спечелила търга в консорциум с базираната в Израел компания за механични и електрически системи “Афкон Индъстрис Груп”.

“Комфорт” е на строителния пазар от 19 години, като има изпълнени обекти на територията на Варна, Шумен, Св.Св. Константин и Елена, Златни пясъци, Слънчев бряг и други.

“Афкон Индъстрис Груп” ще отговаря за изграждането на всички инсталации на мола. Компанията е създадена през 1945 г. като дъщерно дружество на “Шломо Груп”. Специализирана в обслужването на търговски центрове, хотели, рафинерии, различни заведения за хранене и логистични центрове.

Grand Mall Varna ще се намира на бул. Владислав Варненчик, непосредствено зад автогарата на Варна. Инвестицията в проекта надхвърля 140 млн. евро. Молът ще бъде изграден на 4 нива и ще разполага с повече от 220 магазина. Предвижда се и изграждането на три офис кули и подземен паркинг.

Символична първа копка на обекта беше направена в края на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още