IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британско семейство разиграва имението си за 1 млн. паунда на лотария

Браян и Уенди Уилшоу са надяват да продадат 46 хил. билета по 25 паунда всеки, за да победят кризата на пазара

12:26 | 27.08.08 г.
Британско семейство разиграва имението си за 1 млн. паунда на лотария

Семейство от британското графство Девън се надява да победи кризата на пазара на имоти, като организира лотария за дома си. Браян и Уенди Уилшоу продават билети за по 25 паунда всеки, като победителят може да стане собственик на имение за 1 млн. паунда, съобщи BBC.

Имението се простира на над 45 хил. кв. м в Морчард Бишъп, близо до Кредитън, и включва къща с пет спални, езеро за риболов и 4 ваканционни вили с по 2 спални.

Според двойката това е начин да се победи кредитната криза и да се даде на някого шанс „веднъж в живота“.

Миналата година те обявили имота си за продажба по традиционния начин. „Срещнахме трудности, когато опитахме да продадем имота в края на миналата година. Макар и да имаше известен интерес, беше слаб и усетихме, че жилищният пазар върви към застой“, казва Браян Уилшоу.

Двойката купува имота през 1994 г. и го управлява като малко ваканционно селище до 2006.

„Хората, които отсядаха при нас навремето, казваха, че ако имат парите, биха купили това място и оттук ни дойде идеята“, обяснява той.

Уилшоу вече е обсъдил с адвокат юридическия аспект на лотарията. Тя трябва да се проведе като състезание, като потенциалните купувачи на билет трябва да отговорят на въпрос. „Въпросът трябва да бъде такъв, на който могат да дадат отговор не повече от около 10-20% от населението“, обяснява Уилшоу.

Двойката се надява да продаде 46 хил. билета. Това би покрило офертната цена, административните разходи и текущите разходи за провеждане на лотарията.

Крайната дата е 7 декември, но може да бъде изтеглена и напред, ако билетите бъдат продадени бързо.

„Няма да бъдем алчни, щом продадем билетите, приключваме с лотарията“, твърди двойката.

Ако не успеят да продадат достатъчно билети, за да покрият офертната цена, лотарията все пак ще се проведе и притежателят на печелившия билет ще получи парична награда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 27.08.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още