IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холандската Corio ще вложи 50 млн. евро в 11-ия си мол в Турция

Групата за имоти проявяваше интерес и към България, но замрази плановете си заради големия брой молове у нас

10:34 | 26.08.08 г.
Холандската Corio ще вложи 50 млн. евро в 11-ия си мол в Турция

Холандската група за имоти Corio придоби проект за търговски център в турския град Тарс, разположен в източната средиземноморска част на страната, съобщиха от компанията. Изграждането на проекта, който ще е с брутна отдаваема площ от 25 хил. кв. м, ще се осъществи със сътрудничеството на компанията за имоти ACTEEUM.

Общата стойност на инвестицията в търговския център ще възлезе на около 50 млн. евро и нетната начална възвръщаемост след завършването му ще е поне 8%, смята от инвеститора.

Очаква се търговският център да бъде открит през 2011 г.

Сделката е в съответствие със стратегията на компанията да продължи да засилва позициите си на турския пазар. Проектът в Тарс ще е 11-ият търговски център на Corio в Турция.

През март компанията заяви намеренията си за придобивания в някои от страните в Централна и Източна Европа, включително България. По-късно обаче изпълнителният директор на компанията Герард Грюнер каза, че броят на проектите за молове в България е прекалено голям, а цените са вече твърде високи, в резултат на това което замрази инвестиционните си планове за страната ни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още