IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Японски фонд планира инвестиции в руски имоти за 1,2 млрд. евро

По данни на компанията това е първият финансов продукт в Япония за инвестиции на руския недвижим пазар

13:01 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Японски фонд планира инвестиции в руски имоти за 1,2 млрд. евро

Японската финансова група Aruji е в процес на набиране на капитал от 200 млрд. йени (1,2 млрд. евро) за фонд за инвестиции в сектора на недвижимите имоти в Русия, съобщава PropertyEU.

По думите на президента на Aruji Такуи Асага фондът Aruji Real Estate Investment Fund е първият финансов продукт в Япония за инвестиции на руския недвижим пазар.

„Интересът към Русия бързо се повишава на фона на отчитания значителен растеж на руската икономика. Несъмнено инвестиционните възможности и продукти, предлагани от руския пазар са привлекателни както за руски, така и за чуждестранни инвеститори, включително и такива от Япония“, казва Асага, цитиран от изданието.

Първоначалният срок за инвестиции на фонда е пет години, като се планират вложения в проекти за търговски площи в Москва, Санкт Петербург и крайните източни райони на страната. По информация на руски медии продължителността на фонда може да бъде удължена до 15 години.

Това ще е третият инвестиционен фонд на японската група Aruji, като първите два - Aruji Gross Equity Fund и Aruji Real Estate 1 – бяха стартирани през ноември 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още