IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва отдаване под наем на земи от остатъчния фонд на Община Свищов

Цените на наема са завишени с 1-2 лв. за декар според категорията и начина за трайно ползване

12:24 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Започва отдаване под наем на земи от остатъчния фонд на Община Свищов

Община Свищов започва отдаване под наем на земите от остатъчния фонд, съобщават от служба „Общински поземлен фонд“.

В срок от 1-ви до 15-ти септември хората, които желаят да ползват такава земя, трябва да подадат заявление по образец в деловодството на общината. Списъкът със свободните земи е изложен във фоайето на сградата на общинската администрация.

По предложение на администрацията с решение на Общинския съвет са променени наемните цени за ползване на земите от общинския поземлен и остатъчен фонд за стопанската 2008/2009 година, като завишението е с 1-2 лева за декар, в зависимост от категорията и начина на трайно ползване.

Повишението на цените от администрацията аргументират с направени проучвания за размера на наемните цени в съседни общини, заплащаната рента от арендаторите, ползващи земеделски земи на територията на общината, собственост на частни лица, както и на изчисление на база индекса на инфлацията за страната към месец юни 2008 г. спрямо предходната година.

Ако към 15 октомври няма постъпили заявления за наемане за земи за стопанската 2008/2009 година, кметовете на населени места ще могат да договарят и по-ниски цени от определените, но намалението не може да е повече от 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още