IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започнало строителство в Паничище нарушава заповед на МОСВ

Изпълнението на подробния устройствен план-план за регулация на село Паничище е спрямо със заповед на министър Джевдет Чакъров

14:41 | 20.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Започнало строителство в Паничище нарушава заповед на МОСВ

Започнало е строителство на новия курортен комплекс „Рила лейк ризорт“ на брега на езерото в Паничище, с което се нарушава заповедта на министъра на околната среда Джевдет Чакъров от 7 август, с която той спря изпълнението на подробния устройствен план-план за регулация на село Паничище.

Това съобщиха от Коалицията „За да остане природа в България“, които са уведомили Министерство на околната среда и водите и Дирекцията за национален строителен контрол за нарушението.

Спреният от министъра план на Паничище беше приет от общинския съвет на Сапарева баня през 2006 г. в нарушение на Закона за опазване на околната среда, припомнят от коалицията. Причината е, че не е извършена задължителната процедура по екологична оценка, което се отнася и до издадените по този план разрешителни за строеж.

Природозащитниците искат от двете държавни институции да извършат проверка на нарушението на заповедта на министъра на околната среда и водите, както и да задължат община Сапарева баня да проведе задължителната процедура по екологична оценка по време на преработката и изменението на подробния устройствен план на Паничище.

На 22 август, петък, природозащитниците са поканили представители на всички държавни институции по опазването на околната среда на съвместна проверка за спазване на законодателството в района на Паничище и Национален парк Рила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още