IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ProLogis инвестира още 20 млн. евро в европейски фонд за имоти

С това общата инвестиция на компанията във фонда се увеличава на 314,7 млн. евро

10:02 | 20.08.08 г.
ProLogis инвестира още 20 млн. евро в европейски фонд за имоти

ProLogis European Properties (PEPR), дъщерно дружество на американската компания за логистични имоти ProLogis, е инвестирало още 19,5 млн. евро във фонда ProLogis European Properties Fund II (PEPF II), пише EuropeRЕ.

Фондът PEPF II е създаден от ProLogis и служи за придобиване на активи в процес на изграждане, част от портфолиото на ProLogis в Европа. С новия вложен капитал общата инвестиция на PEPR в PEPF II се увеличава до 314,7 млн. евро и запазва дела от 30% на компанията във фонда.

ProLogis е апортирала 14 модерни дистрибуционни съоръжения в PEPF II с площ от 235 500 кв. м, разположени във Франция, Германия, Унгария и Полша. Общата им брутна стойност е оценена на 164,6 млн. евро, което представлява 6,8% възвръщаемост от инвестицията. Тези съоръжения са построени средно преди две години и 99,9% от тях са наети от европейски компании като Kuehne + Nagel, Schneider Electric и Wincanton.

От 14-те съоръжения, пет са били построени от Parkridge, която ProLogis придоби през 2007 г., а девет от тях са изградени от ProLogis.

След придобиването портфолиото на фонда вече се състои от 107 сгради с обща площ от 2,5 млн. кв. м в 11 европейски държави. С това комбинираното портфолио на PEPR се увеличава до 354 сгради и площ от 7,7 млн. кв. м в 12 европейски държави.

По-рано тази година PEPR съобщи, че ще вложи още 92 млн. евро в PEPF II за придобиването на нови имоти в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още