IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бумът в строителството на хотели в Прага продължава

Сред предстоящите да отворят врати в най-близко бъдеще са петзвездните хотели Kempinski и Buddha-Bar Hotel, които ще започнат да приемат посетители през октомври тази година

12:42 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Бумът в строителството на хотели в Прага продължава

Бумът в строителството на хотели в Прага продължава въпреки понижаващите се приходи в сектора, дължащи се на увеличената конкуренция, пише всекидневникът Hospodarske noviny (HN).

По информация на изданието се очаква само в центъра на чешката столица да бъдат изградени общо 19 нови хотела до 2010 г.

„Проектите за нови хотели в Прага рязко се увеличиха през 2004 и 2005 – години, които се смятат за най-добрият период на чешкия хотелиерски сектор“, съобщават от Radisson SAS Alcron Hotel.

Сред предстоящите да отворят врати в най-близко бъдеще са петзвездните хотели Kempinski и Buddha-Bar Hotel, които ще започнат да приемат посетители през октомври тази година.

Повишеният капацитет на хотелите кара туристическите агенции да приканват към допълнително понижение на цените на нощувките и то – не само в луксозния сегмент, пише изданието.

В същото време обаче според хотелиери спадът в приходите, който ще възлезе на около 20% за тази година, оказва сериозно влияние върху бизнеса и някои по-малки хотели може да преустановят дейност, ако ситуацията не се промени.

„Ценовият натиск е лоша новина за хотелиерския бизнес в краткосрочен план. Но ще окаже положително влияние върху туризма. Градът ще остане перспективен от гледна точка на необходими разходи за пребиваване и туристите не би трябвало да намаляват“, коментира, от своя страна, Мартин Кантерс, анализатор от консултантската компания DTZ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още