IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Основни ремонти на общежитията в Студентски град

Парите за реконструкцията са част от одобрените от кабинета 50 млн. лева

09:32 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Основни ремонти на общежитията в Студентски град

В блокове от студентските общежития на УНСС, на Софийския университет и на Техническия университет се извършва основен ремонт, съобщи Dnes.bg. Парите за реконструкцията са част от одобрените от кабинета 50 млн. лева.

В края на миналата седмица образователният министър Даниел Вълчев съобщи, че с 50-те милиона лева ще се ремонтират 11 студентски общежития.

В блок 36 на УНСС се подменят радиаторите, водопроводната мрежа, поставят се отделни електромери за всяка стая. УНСС разполага с около 5000 легла в студентските общежития.

Софийският университет ремонтира част от 51-ви блок в Студентския град, в който има 586 легла. Стаите се ремонтират основно - подменят се водопроводната мрежа, електрическите инсталации, дограмата, стените, подовете и таваните, прави се топлоизолация на сградата.

Сградите на студентските общежития са 126 с над 50 000 легла. Повечето от тях са в много тежко състояние - сградите са панелни и са строени през 70-80-те години.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още