IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хотел в Карлови Вари ще строи лоби с минерален извор за близо милион евро

В хотела се провежда Международният филмов фестивал Карлови Вари

12:37 | 18.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Хотел в Карлови Вари ще строи лоби с минерален извор за близо милион евро

Чешкото финансово министерство реши да отпусне 20 млн. крони (816 790 евро) на хотел Thermal в курорта Карлови Вари за изграждане на извор с минерална вода в лобито на хотела, съобщи сайтът aktualne.cz.

В хотела се провежда Международният филмов фестивал Карлови Вари. Курортът пък е известен с минералните си извори и е посещаван от туристи от цял свят.

Отпуснатите средства ще бъдат използвани за построяването на огромна конгресна зала със собствен минерален извор, както и за свързаните с това услуги.

Чешкото правителство се опитва да приватизира хотела от средата на 90-те години на миналия век, но поредица съдебни дела забави процедурата. Компанията X and R съди държавата с твърдението, че тя трябва да стане собственик на хотела.

X and R е останала на второ място в търга за хотела, обявен от държавата. Обявената за победител компания Jasmin не е успяла да плати продажната цена от 500 млн. крони.

Чешкото правителство иска и след приватизацията в хотела да продължи да се провежда филмовия фестивал. „Новият собственик трябва да приеме това условие“, заявява зам.-финансовият министър Иван Фукса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още