IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lehman Brothers ще продава активи, обезпечени с имоти за 14 млрд. долара

Lehman има ценни книжа, обезпечени с бизнес имоти, на обща стойност от около 40 млрд. долара в баланса си

12:03 | 14.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Lehman Brothers ще продава активи, обезпечени с имоти за 14 млрд. долара

Lehman Brothers Holdings Inc смята да продаде ценни книжа, обезпечени с бизнес имоти, на стойност 14 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Lehman, която беше засегната от кредитната криза, планира да продаде активите до края на годината, а компанията за инвестиционен мениджмънт BlackRock е цитирана като един от възможните купувачи.

Миналия месец Merrill Lynch & Co Inc съобщи, че планира да продаде структурирани облигационни емисии (Collateralized debt obligations, CDO) на обща стойност 30,6 млрд. долара на цена от 22 цента на долар.

Редица компании на Уол Стрийт се стремят да се освободят от най-рисковите си активи с цел да си възвърнат доверието на инвеститорите, разклатено от отписвания на активи на обща стойност над 400 млрд. долара и други загуби, свързани с кризата.

Lehman има ценни книжа, обезпечени с бизнес имоти, на обща стойност от около 40 млрд. долара в баланса си.

Намаляването на експозицията към бизнес имотите може да доведе до още 1,5 млрд. долара отписвания, коментира анализаторът от Merrill Lynch Гай Московски. По негово мнение размерът на всяко отписване зависи от обема и условията на евентуалната продажба.

По информация на New York Post от началото на август Lehman е в предварителни преговори за продажбата на бизнес ипотеки на стойност 30 млрд. долара.

От Lehman засега са отказвали коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още