IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Два фонда за имоти получиха банково финансиране за проекти в ЦИЕ

Dawnay, Day Carpathian получи 62,5 млн. евро за проект в Румъния, а Atlas Estates взе кредит от 54 млн. евро за проект в Полша

10:18 | 14.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Два фонда за имоти получиха банково финансиране за проекти в ЦИЕ

В условията на кредитна криза, глобално забавяне на пазара на имоти и по-строги изисквания за кредитиране от страна на банките за проекти от пазара на имоти, за един ден два инвестиционни фонда, листнати на Лондонската борса, обявиха, че са получили банково финансиране за свои проекти в Централна и източна Европа (ЦИЕ).

Dawnay, Day Carpathian, доскоро управляван от финансово затруднената Dawnay, Day Group (DDG), получи кредит от 62,5 млн. евро от MKB Bank, за да финансира развитието на търговския център Atrium Center Arad в румънския град Арад.

Dawnay, Day Carpathian, която наскоро смени управляващото си дружество и смята да промени името си на Carpathian plc, за да прекрати всякакви асоциации с DDG, има още три проекта за изграждане на търговски центрове в Румъния.

Atrium Center Arad е планиран да бъде завършен през 2009 г.

Фондът има редица проекти в няколко държави от региона, но все още не и у нас. По-рано тази година от компанията бяха казали за Investor.bg, че обмислят две оферти за закупуване на търговски центрове в България.

Atlas Estates Limited, който миналата година придоби офис сграда в София за 7,3 млн. евро, също обяви, че е успял да осигури финансиране в размер на 175 млн. злоти (54 млн. евро) за изграждането на жилищния комплекс Platinum Towers във Варшава. Кредитът е предоставен от Raiffeisen Bank Polska S.A., а като обезпечение е използван самият проект.

В края на юли компанията обяви, че е рефинансирала друг свой кредит за Hilton Hotel and Convention Centre чрез свое дъщерно дружество. Вследствие тя увеличи размера на кредита си на 65 млн. евро от 51,4 млн. евро.

През февруари от Atlas Estates бяха казали, че проучват потенциални инвестиции в България на обща стойност 215 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още