IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската Mirax ще строи курорт на бивша военна база във Виетнам

Комплексът на стойност 200 млн. долара ще има 300 стаи, 5-звезден хотел, и 100 вили

16:18 | 12.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руската Mirax ще строи курорт на бивша военна база във Виетнам

Руската компания за имоти Mirax Group е спечелила търг за изграждането на курорт на стойност 200 млн. долара във Виетнам, съобщава Dow Jones.

Комплексът ще бъде построен в района на залива Кам Ранх в централен Виетнам, на територията на бивша военна база, в миналото използвана от САЩ и след това от бившия Съветски съюз.

По информация на Виетнамската новинарска агенция групата ще построи комплекс с 300 стаи, 5-звезден хотел и 100 вили на полуострова Кам Ранх.

По данни на Mirax компанията е отворила по-рано този месец представителство в Ханой, за да работи по различни проекти в страната, да събере информация за пазара и да потърси партньори в Югоизточна Азия.

„Отварянето на представителство във Виетнам е първата стъпка от разширяването на дейността на групата в Югоизточна Азия“, казва Дмитрий Луценко, член на Борда на директорите на групата.

Базата Кам Ранх е използвана от американските бомбардировачи B-52 по време на Виетнамската война, която завършва през 1975 г. През 1979 г. е предадена на Съветския съюз, който я превръща в най-голямата си международна морска база и най-голямата си военна станция извън територията на Варшавския пакт.

През май 2002 г. обаче руските войски освобождават базата като част от програмата за съкращения в руската армия.

Mirax Group, която е основана през 1994 г. като Строймонтаж, развива редица мащабни проекти като този за изграждането на кула в Москва, която ще бъде най-високата в Европа, както и най-високата жилищна сграда на континента в Париж. Наред с това компанията има проекти в Черна гора, в Турция, в Лондон и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още