IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Расте рискът за облигации, обезпечени с ипотеки върху бизнес имоти в Европа

Пазарът на ценни книжа от типа CMBS в момента се намира под огромно напрежение, тъй като, заради влошената икономика, има редица наематели, които не са в състояние да си плащат наемите

17:51 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Расте рискът за облигации, обезпечени с ипотеки върху бизнес имоти в Европа

Хроничните сътресения на финансовите пазари и несигурността в сектора на недвижимите имоти правят облигациите, обезпечени с ипотеки върху бизнес имоти (CMBS, от англ.: Commercial Mortgage-Backed Securities) в Европа, Близкия изток и Африка, все по-уязвими, сочи доклад на Moody’s, цитиран от Ройтерс.

Това са вид облигации, обезпечени с кредити върху един или повече бизнес имота.

Пазарът на ценни книжа от типа CMBS в момента се намира под огромно напрежение, тъй като, заради влошената икономика, има редица наематели, които не са в състояние да си плащат наемите, излагайки на риск самите облигации.

Броят на кредитите в затруднено положение расте, както е видно от броя на кредитите, които са добавени и които са останали „под наблюдение“ в списъка на банките през последните четири тримесечия, казват от Moody’s.

От компанията прогнозират, че се очакват и още кредити да изпаднат в затруднения и по-специално такива, които зависят от рефинансиране през 2008 г. и първата половина на 2009 г. Уязвими са и тези, които могат да се повлияят от промени в рейтингите на наемателите или от фалити на наемателите, причинени от сегашните сътресения на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още