IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски милиардер купува най-скъпата вила в света за над 400 млн. евро

Името на купувача на вила La Leopolda на френската Ривиера остава тайна

17:25 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руски милиардер купува най-скъпата вила в света за над 400 млн. евро

Неназован засега руски милиардер е купил най-скъпата вила в в света, която се намира на френската Ривиера, съобщава The Guardian. Сделката, за която се твърди, че е на стойност между 312 и 392 млн. паунда (между 400 млн. и 500 млн. евро), ще постави нов рекорд за най-скъпо жилище в света.

Сделката по продажбата на вилата La Leopolda на Лазурния бряг би трябвало окончателно да бъде приключена през септември, след месеци напрегнати разговори между страните.

Междувременно от пресслужбата на олигарха Роман Абрамович са опровергали версията, че той е купувачът.

Вилата е построена в началото на миналия век от белгийския крал Леополд ІІ. Територията на имението с площ от 8 хектара украсяват над 1000 лимонови, портокалови и маслинови дървета.

Продавач на имението е Лили Сафра, вдовица на ливанския банкер Едмънд Сафра, убит в Швейцария през 2003 г. Преди това по различно време собственици на вилата са били основателят на Microsoft Бил Гейтс и собственикът на Fiat Джани Аниели.

След 1990 г. руски олигарси активно купуват недвижими имоти в тази част на Франция. Брокер на недвижими имоти на Лазурния бряг коментира пред френския Le Parisien: „Не се осмеляваме да предлагаме на руските си клиенти обекти по-евтини от 100 млн. евро, иначе те просто ще ни изгонят”.

Едни от най-скъпите недвижими имоти във Великобритания също са собственост на руски милиардери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още