IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

124 хил. лв. излезе ремонтът на жилищен блок в Бургас по проект на МРРБ

В Бургас официално бе открит първият обновен блок в града по проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради"

16:17 | 11.08.08 г.
124 хил. лв. излезе ремонтът на жилищен блок в Бургас по проект на МРРБ

В Бургас официално бе открит първият обновен блок в града по проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради", съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Инициативата е реализирана съвместно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Програмата за развитие на ООН (ПРООН) и с партньорството на общината.

Жилищната кооперация представлява 5-етажна сграда, с 10 апартамента, въведена в експлоатация през 1989 г. и строена по системата едропанелно жилищно строителство.

Извършените строително-ремонтни дейности възлизат на обща стойност 124 хил. лв. и включват поставяне на допълнителна външна топлоизолация на покрива, ограждащите стени и плоча над сутерена и подмяна на външната дограма. Ремонтиран и отводнен е покривът и е подменена хидроизолацията му. Сменени са също така амортизирани инсталации в общите части на сградата. Подобрени са и видът и сигурността на общите помещения в сградата.

До обновяването на сградата се стигна, след като миналата година собствениците на всички апартаменти успяха да постигнат съгласие за участие в проекта. Тогава собствениците заплатиха 80% от стойността на строително-ремонтните дейности на своите имоти и получиха съфинансиране от страна на проекта в размер на 20%.

Максималната сума, заплатена от собственик на жилище в сградата, възлиза на 5 898 лева.

Дейностите по благоустрояването на прилежащото и междублоково пространство са на стойност 15 492 лева, като 90% от сумата е осигурена от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още