IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Община Свиленград ще прави индустриална зона от изоставено летище

Общината е купила от Министерството на земеделието и горите терен с площ 92 дка за 250 хил. лв.

14:28 | 11.08.08 г.
Община Свиленград ще прави индустриална зона от изоставено летище

Община Свиленград купи от Министерството на земеделието и горите терен, върху който ще бъде изградена индустриална зона, съобщиха от местната администрация. 

Теренът е с площ от 92 581 кв. м, като за сделката е платено със собствени бюджетни средства на общината в размер на 250 хил. лева. В сумата влизат всички дължими такси и режийни разноски.

Имотът представлява изоставено селскостопанско летище. Разположен е край път от четвъртокласната пътна мрежа и на 500 м отстояние от автомагистрала “Марица”.

Собствеността на терена е било задължително условие за изграждането на индустриална зона. По поръчка на общината вече е изработен и подробният устройствен план на обекта. До края на този месец се планира да влязат за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството работните проекти за изграждане на прилежащата инфраструктура – път, канализация, водопровод, електрификация, телекомуникации.

Свиленград е една от 24-те общини, които спечелиха проекти за създаване на индустриални зони. Засега 9 от тези общини получават финансиране по програма ФАР към МРРБ – Развитие на индустриалните зони – първа и втора част. По тази програма общината ще усвои 2,5 млн. лева.

До 2013 г. се предвижда се в България да бъдат създадени 100 индустриални зони според европейските стандарти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още