IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов британски фонд за имоти влиза в Румъния, няма планове за България

Една от причините компанията да не проявява интерес към нашия пазар е по-ограниченият му размер в сравнение с другите страни от региона

18:09 | 07.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нов британски фонд за имоти влиза в Румъния, няма планове за България

Британската инвестиционна компания Catalyst Capital, която притежава и управлява активи на пазара на имоти в Европа, съобщи, че е стъпила на пазара в Румъния с покупката на портфолио от дистрибуционни и логистични площи в Арад и Тимишоара.

Площите са общо 54 хил. кв. м, а цената на сделката е 25 млн. паунда.

Продавач е италианската Incontro Prefabbricati.

Комплексът ще бъде интегриран в портфолиото на инвестиционния фонд на компанията WCC Europe, който управлява активи от 200 млн. евро.

На въпрос на Investor.bg от Catalyst Capital отговориха, че нямат планове за инвестиции в България.

“Когато определяхме географски инвестиционната си стратегия, решихме да не включваме България”, коментира Чарлс Бейглър, директор „Придобивания на развиващите се пазари“ в компанията. Той намекна, че една от причините е по-ограниченият размер на пазара в България в сравнение с Румъния и другите страни от региона, като допълни, че не познава българския пазар.

Площите генерират нетни приходи от наеми в размер на 2 млн. евро на година. Сред наемателите са Pepsi, френската група FM logistics и алуминиевият гигант Alcoa.

С новата инвестиция размерът на активите на компанията в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) ще се увеличи до 120 млн. евро, като компанията планира да разшири портфолиото си в региона и още повече. В момента тя присъства на пазарите в Полша, Унгария и Румъния.

Инвестициите й са концентрирани във Великобритания, Франция, Германия и Италия и наскоро в Холандия, Белгия и Люксембург.

През последните 12 години компанията е изградила портфолио от активи на стойност над 4 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още