IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

DTZ: Трудно е да се прогнозира пазарът на имоти през следващите години

Въпреки ръста в печалбата, който са регистрирали миналата година, от компанията очакват спад на пазара на имоти за тази

14:30 | 07.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
DTZ: Трудно е да се прогнозира пазарът на имоти през следващите години

Международната консултантска компания за имоти DTZ Holdings обяви предварителните си резултати за 2007 г., според които приходите й са се увеличили с 44% до 446 млн. паунда. Печалбата й преди данъци обаче се е понижила до 5,6 млн. паунда от 42 млн. паунда година по-рано.

От компанията обясняват спада с придобиванията, направени миналата година.

Като цяло DTZ смята, че на глобалния пазар на имоти може да се очаква спад.

По думите на Тим Мелвил-Рос, председател на борда на директорите на DTZ, в момента е много трудно да се правят прогнози за това как ще се развиват финансовите пазари и пазарите на имоти по света през следващите две до три години. Той определя сегашната ситуация на пазара като “безспорно предизвикателни времена”.

Според резултати, публикувани наскоро, стойността на глобалния пазар на имоти през 2007 г. се е увеличила с 18% до 12 трлн. долара. Сделките с имоти по света за миналата година са нараснали до 730 млрд. долара.

Проучване на DTZ обаче прогнозира, че тяхната стойност ще се понижи с 30% до 500 млрд. долара през 2008 г. Това се потвърждава и от обема им за първото тримесечие на годината, който се понижи с около 50% в сравнение със същия период на 2007 г.

Наскоро две други консултантски компании, CB Richard Ellis Group Inc и Jones Lang LaSalle Inc, отчетоха спад в печалбите си заради кредитната криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още