IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Procon International придоби друга консултантска компания за имоти у нас

От Procon очакват тенденцията за сливания и придобивания в сектора да се засили и у нас

12:58 | 07.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Procon International придоби друга консултантска компания за имоти у нас

Консултантската компания Procon International, съобщи, че е придобила контролен дял в друга компания в сектора у нас – Commercial Standard. Цена на сделката не се споменава.

Досега Commercial Standard е била част от международната консултантска мрежа GVA Worldwide. Чрез това придобиване Procon International ще разшири своя професионален обхват, корпоративни клиенти и екип, като същевременно вече ще обслужва всички направления на недвижимите имоти, включително и жилищни имоти, казват от Procon.

Commercial Standard, в която в момента работят осем специалисти, ще оперира под марката Procon, която ще включва четири отделни подразделения. Те ще фокусират дейността си съответно върху жилищни, бизнес имоти, управление на недвижими имоти и оценки на имоти и инвестиционни оценки.

Commercial Standard, чието име след сделката ще бъде променено, продава ексклузивно 180 апартамента на жилищен комплекс в София и 130 апартамента във Велинград, където е поела и управлението на жилищата. Наред с това работи и с австрийски инвеститори по редица жилищни проекти.

От Procon коментират, че тенденцията за сливания и придобивания в сектора, която от години е разпространена в Европа, се очаква да се засили и у нас. За разлика от това, досега на пазара в България е имало процес на роене на фирмите за недвижими имоти.

В продължение на една година британската консултантска компания King Sturge и Procon International водиха преговори за учредяване на ново дружество в страната. Неотдавна преговорите бяха преустановени по взаимно съгласие.

Чрез двата си офиса Procon International покрива пазарите за имоти на България, Сърбия, Албания и Черна гора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още