IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Взривове пред два магазина на „Пикадили“ във Варна*

Експлозивите са били поставени пред централните входове на магазините. Няма пострадали

09:46 | 07.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Взривове пред два магазина на „Пикадили“ във Варна*

Пред два магазина от веригата „Пикадили“ във Варна избухнаха експлозии. И двата взрива са станали малко след 4:15 часа тази сутрин, съобщиха от МВР.

Експлозивите са били поставени пред централните входове на магазините. Няма пострадали.

Единият взривен магазин е в кв. „Владислав Варненчик“, а другият в „Младост“. В момента полицията прави огледи на местопроизшествията.

Засилено е полицейското присъствие и около друг магазин от веригата в града - на пазар „Чаталджа“.

От пресцентъра на Пикадили уточниха за Investor.bg, че нанесените материални щети не са сериозни, като взривните устройства са били поставени в близост до входните врати, които са частично разрушени. 

Магазините ще бъдат затворени, докато от полицията не дадат разрешение за отварянето им, всички останали обекти работят нормално, допълниха от компанията. 

На въпрос на Investor.bg какви биха могли да бъдат мотивите за взривовете от Пикадили отказаха да коментират и заявиха: „По-късно очакваме становище от полицията“.

Мажоритарен дял от веригата магазини бе придобит миналата година от сръбската Delta Maxi, която обяви планове да инвестира 70 млн. евро в „Пикадили“ за две години, както и да отвори 20 нови магазина в близко бъдеще. 

*Още по темата:

Взривовете във Варна - предположения и причини

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още