IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фирма на Божков инвестира 20 млн. евро в жилищен комплекс в Бояна

Комплекс Авалон ще има 5 сгради с общо 125 апартамента

14:51 | 06.08.08 г.
Комплекс “Авалон”. Илюстрация: Роуд Инженеринг 2004
Комплекс “Авалон”. Илюстрация: Роуд Инженеринг 2004

Около 20 млн. евро ще инвестира „Роуд Инженеринг 2004” АД в изграждането на жилищен комплекс от затворен тип в столичния квартал „Бояна“, съобщиха от компанията.

„Роуд Инженеринг 2004“ се управлява от „Фърст Агро“ ЕООД, Моника Рачева и Ралица Кръстева. От своя страна „Фърст Агро“ е с управител Мирослав Илиев, който е в ръководството още на „АБВ Инженеринг“, „Бургаска корабостроителница“, „Вабо-2005“, „Галенит Инвест“, „Нове интернал“, „Нове партнерс“ и др. фирми, които се свързват с Васил Божков.

Площта на комплекс “Авалон” е близо 12 декара, а разгънатата застроена площ е около 20 хил. кв. м. Ще бъдат построени 5 жилищни сгради с общо 125 апартамента.

Продажбите вече са стартирали, като се реализирани около 10-12% от апартаментите на цена от 1500 евро за квадратен метър без ДДС, уточниха от компанията за Investor.bg.

Комплексът е проектиран от „Проах” АД и ще се строи от „Бигла III” ЕООД. Строителният надзор ще се осъществява от „Булексперт” ООД.

“Авалон” се намира на ул. ”Кумата” на мястото на бившия ресторант „Чепишев”. Комплексът ще включва басейн, фитнес, кафе-сладкарница, магазини, химическо чистене, детска градина и други.

Утре официално ще бъде открита строителната площадка, а пусковият срок на обекта е 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още