IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гръцката GEK с 30% възвръщаемост от два проекта за имоти в София

До края на 2008 компанията ще започне проект за смесен комплекс в София, както и търговски комплекс, съвместно с Lamda Development

09:13 | 01.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцката GEK с 30% възвръщаемост от два проекта за имоти в София

Първите две инвестиции на гръцката строително-инвестиционна и енергийна група GEK са й осигурили възвръщаемост от 30%, съобщава гръцкото издание Capital.

Компанията е подписала договори за продажбата на по-голямата част от 90-те жилища, офиси и магазини, съответстващи на 70% от площта на комплекса от смесен тип, който изгражда на бул. “България” в столицата.

Също така тя е продала почти половината от луксозните апартаменти, които изгражда в жилищен комплекс в Бояна.

Високата възвръщаемост, която българският пазар на имоти предлага, “задължават” компанията да ускори реализацията на проектите си в страната, пише изданието. Така през септември тя ще започне развитието на терен, който притежава в центъра на София за изграждането на офис и търговски комплекс с площ от 53 хил. кв. м, който ще се казва Macedonia Tower. Месец по-късно пък е запланувано да започне реализацията на съвместна инвестиция с групата Lamda Development, която предвижда изграждането на търговски център с площ от 24 хил. кв. м.

Наред с това компанията смята да разшири дейността си и на нови пазари. В момента на Балканите тя присъства на пазарите в България, Румъния, Македония и Албания. Сега тя планира да се разшири и в страните от бившия Съветски съюз, като проучва и някои пазари в Северна и Южна Америка.

До края на годината ще стартира и първите си проекти в Русия и Украйна. Освен това компанията проучва и жилищните пазари в Сърбия, Египет, Аржентина и Куба.

Миналата година GEK бе обявила, че смята да инвестира 300 млн. евро на пазара на имоти в ЦИЕ.

Преди година нейното дъщерно дружество Айкон ЕООД обяви проект за над 100 млн. евро в Самоков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 23.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още