IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственик на Mall Rousse продава дялове в проекти у нас

Купувач е партньор на Ocif - Israel Theaters, а цената на сделката е 21 млн. евро

15:35 | 31.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Собственик на Mall Rousse продава дялове в проекти у нас

Израелската компания за имоти Ocif Eastern Europe Ltd, която е един от собствениците на Mall Rousse, е в напреднали преговори за продажбата на дялове в три проекта в България, съобщава израелското издание Globes.

Купувач е една от партньорските компании на Ocif - Israel Theaters Ltd., а цената на сделката е 21 млн. евро.

Проектът за Mall Rousse, чието строителство започна преди месец, се реализира от Real Estate Services Bulgaria (RESB - инвестиционното дружество на Cinema City и Ocif Group), като техен партньор е русенската фирма „Ирис“ АД.

Помолен за коментар относно евентуалната сделка, изпълнителният директор на RESB Петър Дудоленски каза, че това, което пише в израелските медии, е вярно.

Никой от офиса на Ocif Eastern Europe в Тел Авив не пожела да коментира плановете за сделка.

Наред с мола в Русе RESB е стартирала и различни проекти в Стара Загора, Пловдив и София.

Ocif бе и един от първоначалните инвеститори в Mall Sofia и Mall Plovdiv които след това продаде на консорциум от GE Real Estate и Quinlan Private. Тя е собственост на руско-израелския милиардер Аркадий Гайдамак,за който миналата година се спомена, че се интересува от покупката на рафинерия за производство на биодизел у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още